Center for IT Innovation og DI-ITEK indleder samarbejde – Københavns Universitet

Center for IT Innovation > Nyheder > samarbejde med DI-ITEK

24. oktober 2008

Center for IT Innovation og DI-ITEK indleder samarbejde

Sammen vil Dansk Industris organisation for IT, tele, elektronik og kommunikation (DI-ITEK) og Center for IT Innovation på Københavns Universitet løfte en vigtig opgave. I fællesskab vil vi kortlægge hvilke it-kompetencer erhvervslivet har behov for. For Københavns Universitet skal den konkrete viden bruges til at planlægge uddannelser med et stærkt markedspotentiale, som kan sikre studerende og arbejdsmarkedet relevante it-domænekompetencer, altså it-kompetencer koblet med viden om et felt, f.eks. sundhedssektoren, medie- og kommunikationssektoren eller transportsektoren.

Med etableringen af Center for IT Innovation har Københavns Universitet skabt en it-katalysator, der kan bidrage til, at der uddannes de mange højt kompetente tværfaglige it-kandidater, som efterspørges af erhvervslivet til sikring af Danmarks konkurrenceevne.

Samarbejdet med DI-ITEK, som tæller størstedelen af landets virksomheder inden for it-branchen, er strategisk vigtigt for Københavns Universitet, men også for DI-ITEK. På Københavns Universitet satses massivt på at uddanne flere it-kandidater. Derfor er vi afhængige af it-branchens viden om morgendagens udfordringer i forhold til kompetencebehov. Tilsvarende er DI-ITEKs medlemmer også afhængige af, at de udfordringer omsættes til konkrete uddannelser. Og det er hensigten!