Rigtige it-uddannelser på Københavns Universitet – Københavns Universitet

Center for IT Innovation > Nyheder > Rigtige it-uddannelser...

28. april 2009

Rigtige it-uddannelser på Københavns Universitet

I dag udkommer rapporten 'Rigtige it-uddannelser - virksomhedernes krav til medarbejdernes it-kompetencer', som er blevet til i et samarbejde mellem Københavns Universitets Center for IT Innovation og DI-ITEK.

Rapporten konkluderer, at der er stort behov for it-folk med lange videregående uddannelser, og at det i stigende grad er tværfaglige it-uddannelser, der kobler it til et anvendelsesområde, f.eks. it og sundhed eller it og kommunikation.

Rapporten kan rekvireres ved at sende en mail til lauth@citi.ku.dk
eller downloades

Udklip fra omtale i Børsen:

Lange IT-uddannelser for nørdede til erhvervslivet

Et noget utraditionelt samarbejde mellem Københavns Universitet og arbejdsgiverorganisationen Dansk Industris IT-division, ITEK, har nu båret frugt i form af en rapport, hvori det blandt andet konkluderes, at dansk erhvervsliv ofte er på udkig efter helt andre færdigheder hos nye medarbejdere end dem, kandidaterne fra universiteternes lange IT-uddannelser kan mønstre. Uddannelsesrapporten har især fokuseret på sundhedsområdet, hvor erhvervslivet som oftest efterspørger IT-færdigheder i kombination med andre kompetencer som eksempelvis forretningsmæssige kompetencer. Også inden for miljø, energi, logistik, offentlig digital forvaltning og kommunikation er der brug for andre færdigheder end de, universiteterne har sat på dagsordenen.

- Vi er rigtig glade for hovedkonklusionen på undersøgelsen, for den ligger lige i forlængelse af en række initiativer til nye uddannelser, som vi allerede er i fuld gang med, lyder det fra Finn Kensing, professor og direktør for Københavns Universitets Center for IT Innovation.

Børsen, Digital, side 26-27, 28-04-2009

Sander skyder skævt med korte uddannelser

Finn Kensing, professor og direktør for Københavns Universitets Center for IT Innovation, forholder sig til videnskabsminister Helge Sanders (V) ide om færre højtuddannede universitetskandidater til fordel for flere med kortere uddannelser. Ifølge Kensing kan ideen ikke underbygges af universitetets nye rapport, der blandt andet viser, at erhvervslivet og IT-arbejdsgiverne efterspørger medarbejdere med lange videregående uddannelser.

Børsen, Digital, side 27, 28-04-2009

Se den fulde artikel fra Børsen 28. april 2009.