Ny bachelor i Naturvidenskab og it – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Center for IT Innovation > Nyheder > Ny bachelor i Naturvid...

26. februar 2010

Ny bachelor i Naturvidenskab og it

Kan man regne en tsunami ud? Kan man knække koden om ørkenudbredelse? Kan man forudse celleforandringer? Nu ser den tredje tværfalige it-bacheloruddannelse på Københavns Universitet dagens lys. Bacheloruddannelsen i Naturvidenskab og it starter til september, og holder Åbent Hus den 10. marts. Læs mere om uddannelsen på www.natit.ku.dk og se filmen om uddannelsen.

Nedenstående pressemeddelse er udsendt mandag den 15. februar 2010:

Modeller af naturen kan redde menneskeliv

"Det er svært at spå, især om fremtiden," sagde Storm P. En ny uddannelse på Københavns Universitet forsøger nu at gøre den gamle humorists ord til skamme.

Tsunami, global opvarmning og ekstremt vejr er nogle af de naturkatastrofer, der når de rammer, ofte koster mange mennesker livet. Med menneskets viden om naturens systemer koblet med moderne teknologi, kan videnskaben forbedre forudsigelser om naturens luner og redde menneskeliv. Som et af få universiteter på verdensplan, og det første i Danmark, vil Københavns Universitet tilbyde uddannelse indenfor naturvidenskab og it.

Uddannelsen giver solide it-kompetencer inden for modellering, simulering og visualisering og kobler dette til dyb indsigt inden for et naturvidenskabeligt område efter den studerendes eget valg, fx inden for biologi, fysik, kemi, geografi, geologi eller matematik. Banebrydende og nødvendigt, mener de repræsentanter fra industrien, som har været med til sætte aftryk på den nye uddannelse. Tværfaglighed er vigtig for fremtidig produktudvikling inden for alt fra klimaforudsigelser til lægemiddeludvikling. Kandidaterne skal både have indsigt i it, og i det felt it skal virke inden for. Det er ikke "it for it´s skyld", men for naturens og menneskets skyld.

Bacheloruddannelsen i Naturvidenskab og it er også banebrydende ved at åbne døre til mere end 20 kandidatuddannelser på Københavns Universitet. Bag den står tre fakulteter: Det Naturvidenskabelige, Det Biovidenskabelige og Det Farmaceutiske Fakultet

Kontakt:
Viceinstitutleder for uddannelse Kim Steenstrup Pedersen, kimstp@diku.dk, 3532 1455 el. 6137 4529 (mobil)

Studieleder Søren Olsen, ingvor@diku.dk, 3532 1458