Pressemeddelelse: Syv udfordringer står i vejen for finans-it – Københavns Universitet

Center for IT Innovation > Nyheder > Pressemeddelelse: Syv ...

17. juni 2010

Pressemeddelelse: Syv udfordringer står i vejen for finans-it

Syv store udfordringer skal overvindes, før Danmark kan indtage positionen som Nordeuropas finans-it-metropol. For at sikre attrak-tive finans-it-job i fremtiden har sektoren brug for at udvikle nye kompetencer, øge samarbejdet på tværs og udvikle internationalt udsyn. Copenhagen Finance IT Region (CFIR) sætter gang i debat-ten om kompetencebehovet inden for finans og it på en konference i Finanssektorens Hus den 17. juni.

De syv udfordringer, der skal debatteres på konferencen:
1) Sikre et sammenhængende uddannelsessystem indenfor finans-it
2) Behov for at udvikle nye uddannelsestilbud til studerende, styrke tvær-fagligheden og styrke kontakten med virksomheder
3) Behov for at synliggøre og evt. udvikle nye efter- og videreuddannelsestilbud til medarbejdere og ledere
4) Styrke samspillet mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner i klyngen
5) Fremme forskning med relevans for finans-it
6) Styrke evnen til at arbejde internationalt hos studerende og i den eksisterende kompetencebase
7) Kampen om talent skærpes

Københavns Universitets Center for IT Innovation er en af de fem parter bag kompetenceanalysen.

Læs hele pressemeddelelsen.